news-2-low

Fendt presenteert de e100 Vario op zijn jaarlijkse persconferentie; een compleet elektrische compact trekker voor agrarische werkzaamheden in de binnenstad. Een duurzame innovatie die inspeelt op de ambitie van gemeentes om de luchtkwaliteit en daarmee het leefmilieu in stedelijke gebieden te verbeteren. Deze nieuwe volledig elektrische trekker van Fendt, maakt het mogelijk om onderhoud aan groenvoorzieningen geruisloos en zonder co2 uitstoot uit te voeren.

De Fendt e100 Vario heeft een wiel- en aftakasvermogen van 50 kW (68 pk) en haalt dit uit een 650 V lithium-ion accupakket met een capaciteit van 100 kWh. Met een gestandaardiseerde CCS type 2-stekker kan de batterij in slechts 40 minuten tot 80 procent worden opgeladen. Bovendien kan tijdens gebruik de energie door de elektromotor worden teruggewonnen. Zo Is het mogelijk om de trekker onder normale omstandigheden een hele werkdag in te zetten zonder tussentijds op te laden.

De Innovatieve Fendt e100 is onderhoudsarm, energiezuinig, stil en emissie vrij. Kortom, een trekker die bij uitstek inzetbaar is voor diverse toepassingen in woonwijken en andere stedelijke gebieden.

0